diumenge, 21 d’abril del 2013

Reflexió de la bona pràctica d'altres centres

Al seminari, molts companys de la meva classe varen exposar una bona pràctica del seu centre i la que més hem va cridar l'atenció va ser la d'en Jose. 

Aquesta feia referència a les necessitats dels infants i la gran implicació de la professora per tal de cobrir-les de manera constructivista i que proporcionés un desenvolupament global del nen. Així, un exemple que va posar el meu company va ser que la mestra feia alguns dies que veia als amagats baix la taula i va pensar fer un cuc on es poguessin amagar quan ells volguessin. El resultat va ser espectacular ja que els nens sentien aquesta necessitat i aquesta va ser coberta en el moment. 

Penso que aquest és un dels pilars fonamentals que hem de tenir en compte a l'hora d'educar als nostres alumnes ja que a partir d'aquestes necessitats projectem el que volem treballar, és a dir, s'ha de tenir en compte el temps on es troben i a partir d'aquest moment, estructurar les activitats que anem a proposar. Doncs, aquesta pràctica hem pareix molt adequada. 

Per altra banda, una bona pràctica que hem pareix molt adient és la que va dir Iratxe sobre el canvi de bolquers, que en aquest cas tracta sobre l'autonomia que provoca als infants pujar i baixar ells mateixos del canviador a més de proporcionar-li seguretat i confiança. Els nens pugen al canviador amb una escala feta a mesura per ells. 

Ara bé, una proposta que va fer na Ana en quant a aquest moment va ser que el canviador hauria d'estar dins l'aula i no al bany ja que així pots tenir el control de tota la classe i no únicament dels nens que es troben al bany. 

Una altra pràctica que hem pareix adient és la que proposa n´Úrsula a l'hora del dinar i l'esmorzar. El motiu pel qual ho penso és perquè un dels principals objectius que hem de tenir en compte quan siguem mestres és que els nens desenvolupin la seva autonomia, fet que es compleix amb aquesta pràctica deixant que els nens portin els seus coberts al lloc adequat. 

També, la proposta de modificació que proposa la meva companya penso que reforçaria aquest moment del desenvolupament de l'autonomia i començarien a aprendre com posar la taula. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada