dimarts, 5 de març del 2013

Observació


Són les deu del mati i la classe de "Les maraques" ens preparem per fer una activitat amb taronges i llimons. Quan hem va dir que la faríem hem va semblar una activitat genial ja que en vaig veure una molt similar i veia que els infants estaven molt tranquils i els agradava molt això de xuclar, mossegar, veure els pinyols dels fruits i totes aquells accions que se'ls hi poden ocórrer.

Així, la meva tutora i jo preparem els materials i els disposem de manera que cridi l'atenció dels nens. D'aquesta manera, col·loquem les taronges a una safata i els llimons a una altra i també un espremedor. La idea de l'espremedor hem pareix una idea genial ja que podran veure la seva utilitat. 

Doncs, comença l'activitat i tant la mestra com jo li posem dos davantals i dos capells a una parella d'infants. En aquest moment, li pregunt si únicament faran l'activitat les dues persones que porten la vestimenta i la seva resposta ha estat que sí.


Seguidament, dóna instruccions als infants (només als que porten la vestimenta) amb frases del tipus: "agafa la taronja i fer força dalt l'espremedor", "a veure com llepes el llimó?" i, mentrestant, fa fotografies. Quan ha passat una petita estona, els dóna la vestimenta a altres nens i els torna a donar instruccions del que han de fer. Així, fins que ha arribat un moment que tots els infants volen participar i ens demanen taronges i llimons per poder fer el mateix que fan els seus amics. 

En aquest moment, comencem a recollir tot el material i els infants van al pati. L'activitat ha durat una mitja hora - vint minuts. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada